22 Eylül 2012 Cumartesi

çocuklarımızın burçları


burçların genel özellikleri benim için önemlidir. bu nedenle hamileliğimin ilk haftalarından itibaren hesaplamaya başlamıştım ama oğlumun aceleci davranması burcunu değiştirdi ve kova olcakken o şimdi bir oğlak:) 

bakalım burçlar çocuklarımızın hangi özelliklerini yansıtıyor:



KOÇ BURCU ÇOCUĞU (21 Mart - 19 Nisan) 

Koç'ta yeralan Güneş, enerjinin en canlı ve yapıcı halindedir. Koç burcu bebekleri diğerlerine göre daha aceleci olacak ve genellikle diğerlerine göre daha çabuk konuşup, yürüyecektir. Koç burcu bebeği ayağa kalar kalkmaz dikkatleri üzerine çekmek isteyecek, çığlıklar, enerji, hareketlilik, telaş, acelecilik ve sabırsızlık içinde koşturup duracaktır, fakat bu koşturma boş değildir, devamlı bir amaca ihtiyaç duyacaklardır. Doğuştan itibaren müthiş enerjik davranırlar. Hareketli, girişken ve isteklerinin yerine getirilmesini isteyen çocuklardır. 

İnatçı kişiliğinin ön plana çıkması çok doğal olan koç çocuklarını
idare etmek zor olacaktır. İnatçılığı ve bağımsızlığı ön plana çıkaran Koç çocuğu her şeyi kendi yapmak ve öğrenmek isteyecektir. Kişiliğini, yeteneklerini ve becerilerini ispatlamak, tipik Koç karakteristiklerindendir. Koç çocukları çok çabuk gelişirler. Sabırsız ve acelecidirler, çok sık kavga ederler, buna rağmen sevgi gösterilerini çok severler, övüldüklerinde çok başarılı olurlar, paylaşmayı severler, hayal gücü kuvvetlidir, sabırsız ve inatçıdır. Sabırsızlıkları ve çabuk sıkılmaları nedeniyle, Koç çocuklarının her hangi bir şeyi daha iyi yapmak için üzerinde çalışmaları imkansız gibidir. Koç çocukları anne ve baba desteği ile enerjisini doğru kullanıp çok mutlu olabilir. 

Koç çocuklarının kişiliklerinin bastırılması durumlarında, baskı ve sertlik, ceza veya yaptırımlar uygulanması onlara hayatı çok zor hale getirecek ve ilerleyen yaşlarında bu tutumlar onları çok negatif yönde etkileyecek hatta ciddi kişilik sorunları ortaya çıkacaktır. Onlara ceza vermek hiç işe yaramayacaktır, aksine hırçınlaşabilirler. Tatlı ve yumuşak bir dille konuşmak daha etkili olacaktır. 


--------------------------------------------------------------------------------


BOĞA BURCU ÇOCUĞU (20 Nisan - 20 Mayıs) 

Toprak elementi bir burç olarak, Boğa'nın ayaklarının yere bastığını hissetmesi oldukça önemlidir. İnatçı bir bebek olmasına rağmen onu yetiştirmek zevklidir. Boğa çocukları hem fiziksel hemde ruhsal açıdan güçlü ve sağlıklı yapılıdırlar, genelde çoğu şeyden memnun olurlar. Mutlu ve gülen minikleri ile herkese kendilerini sevdirirler. Erkekleri yaramaz ve hareketli kızları ise düzenlidir. Boğa burcu Zodyak içindeki en sabırlı ve dayanıklı burçtur. Amacını gerçekleştirene kadar sabır ve inançla yoluna devam eder, inatçı olduklarını da unutmamak gerekir. Genellikle hayatta başarılı olurlar. Hafızaları güçlüdür, öğrendiklerini kolay kolay unutmazlar. Küçük Boğa' kimi zaman insanlara karşı bağlılık ve sadakat, kimi zaman da inatçı olarak yapısını gösterir, yinede inatçı olmalarına rağmen çabuk kırılıp gücenmezler. Sevecen, cana yakın, kucaklanmaktan, sevilip, öpülmekten çok hoşlanan bebeklerdir. Çok fazla sevgi ve ilgi beklerler. 

Okul hayatında başarılı ve uyumlu olurlar, Boğa genellikle okulun disiplinine uyum sağlamakta hiç zorlanmaz, kuralları çiğnemeden değiştirmeye çalışmadan kabullenir, kuralların olması onu memnun eder. Okuldaki düzen ve belirlilik kişiliğini rahatlattığı ve güven duygusunu arttırdığı için, erişkin bir Boğa'nın hayatında bile, bu tür kurallar görmek mümkündür. Boğa çocukları büyüdüklerinde daha uslu, sakin bir yapıya sahip olurlar. 
--------------------------------------------------------------------------------


İKİZLER BURCU ÇOCUĞU (21 Mayıs - 20 Haziran) 

Hava elementinden olan İkizler tamamıyla akıl ve zekayla bağlantılıdır. Çok enerjik ve hareketli bebeklerdir, yürümeyi ve konuşmayı çabuk öğrenirler, kısa zamanda etraflarıyla ilgilenmeye başlarlar. İkizler çocukları, dikkatini çeken yerlere dokunmaktan çok hoşlanırlar. Ebeveynlerini çok koştururlar. Bu burcun çocukları çok neşeli ve güler yüzlü olurlar. Devamlı hareket halindedirler, çok gürültülüdürler, hayal gücü geniş ve çok zekidirler, el becerileri gelişmiştir, etrafları nda gördükleri her şey hakkında soru sorarlar, merak ederler ve öğrenmek isterler, aynı anda bir çok şeyle ilgilenip, faklı alanlara yönelebilirler, küçük yaşlar da bile esprilidirler, taklit yetenekleri vardır. 

Genellikle sosyal yönü kuvvetli olan ikizler, kolay dostluk ve arkadaşlık kurarlar, özgüvenleri güçlüdür. Özgürlüklerinin kısıtlanmasına tahammülleri yoktur, bu onları çılgına çevirir. İkizler burcunun en belirgin özelliği ise, hiç bir zaman tek bir şey ile yetinmeyip çok çabuk sıkılmalarıdır, çabuk sıkıldıklarından bir konu ile fazla ilgilenemezler. İlgilerini çabuk kaybettiği için okulda sorun yaşayabilirler, fakat pratik zekaları ile başarılı olurlar ve çabuk yükselirler. 
--------------------------------------------------------------------------------


YENGEÇ BURCU ÇOCUĞU (21 Haziran - 22 Temmuz) 

İyi davranışları ve disiplin kurallarına uyumu ile tanınır. Hayal güçleri çok kuvvetlidir, oldukça şakacı ve espirilidirler. Bir günde pek çok duyguyu birden hissederler. Çok sevimlidirler, komik mimikler yaparlar. Huyu sıkça değişen Yengeç burcu bebeğinin bir dakikası öbürüne uymaz, bir dakika önce gülücükler dağıtırken bir dakika sonra ağlamaya başlarlar. Sevdikleri insanlara karşı daha bebekliğinden itibaren iyi davranırlar. Çekingen olmasına rağmen, sevdiklerinin kucağında oturmaya veya öpülüp kucaklanmaya ses çıkarmazlar. Fakat sevmedikleri bir insana tahammülleri yoktur. 

Yengeç oldukça farklılıklar gösteren bir ruh yapısına sahiptir. Kimi zaman insanlarla rahatlıkla ilişki kurarken görülebilir. Kimi zaman ise, tamamıyla dış dünyaya kapanırlar. Sert tavırlar ve şiddet Yengeç çocuğunun içine kapanıp dış dünyayla ilişkisini kesmesine sebep olur. Yengeç çocukları sevgi ve şevkat isterler böylece daha güvenli ve dış dünya ile daha barışık olurlar. Onunla birlikte olmanıza ihtiyaçları vardır. 
--------------------------------------------------------------------------------


ASLAN BURCU ÇOCUĞU(23 Temmuz-22 Ağustos) 

Aslan burcunun kendini göstermeye her zaman önde olmaya ve parıldamaya ihtiyacı vardır, kendilerini çok beğenirler, ilgi çekmeyi ve kendilerini göstermeyi çok severler. Çok hareketli neşeli ve keyifli, özgürlüğüne düşkün bebeklerdir. Emir almayı ve engellenmeyi hiç sevmezler, enerji yüklüdürler ve evin neşesidirler. Baskı altında tutulmaktan ve ne yapacağının söylenmesinden hiç hoşlanmazlar. Hayak güçleri çok zengindir, zekidirler, çabuk öğrenirler. Küçük yaşlardan itibaren Aslan çocuğunun kişilik ve özgüvenini geliştirebilmesi için yeterince özgür bırakılması önemlidir. Kısıtlanmayı ve engellenmeyi reddederler. 

Herşeyin merkezinde olmayı ve kendilerini göstermeyi çok severler, insanları yönetmeyi severler, anne ve babasını etkisi altına alıp yönetebilir. Sevimli ve çekicilikleri ile etrafındaki insanların ilgisini her zaman için toplarlar. Lider olamayı seven Aslan burcu çocukları, etrafındaki insanlardan kendini farketmelerini, liderliğini kabullenmelerini, ayrıcalıklarını farketmelerini ve kendine saygı duyulmasını bekler. Sevecen ve sıcak yapısıyla mutlu olmayı ve etrafındaki insanları mutlu etmesini bilir. Harcamayı çok severler, cömert ve eli açıktırlar. 
--------------------------------------------------------------------------------


BAŞAK BURCU ÇOCUĞU (23 Ağustos-22 Eylül) 

Başak burcu çocukları huzurlu, sessiz ve sakindirler. Arkadaş canlısı, güvenilir, becerikli, titiz ve düzenli bebeklerdir. Bu çocukları büyütmek ve yetiştirmek kolaydır ve zevklidir. Çok dikkatli ve hiç bir detayı atlamayan Başak'lar okul hayatlarında başarılı olurlar, yüksek kavrama gücüne sahiptirler, herşeyin farkındadırlar ve hiç bir şeyi kaçırmazlar, çok iyi gözlemlerler. 

Çok ciddi ve çok fazla soru sorarlar, her şeyi merak ederler, hayvanları çok severler. Başaklar çok vericidir, her zaman yararlı olmayı isterler ve etraflarındaki insanlar için bir şeyler yapmaktan çok hoşlanırlar. 
--------------------------------------------------------------------------------


TERAZİ BURCU ÇOCUĞU (23 Eylül - 22 Ekim) 

Terazi burcu çocukları sevgi dolu şen ve neşelidir. Terazi çocukları problemsiz ve kolay büyürler. Uslu, söz dinleyen, yemek problemleri olmayan, huzurlu çocuklar olarak bilinirler. Sakin ve gürültüsüz bir ortamda kendi kendilerine çok rahat kalabilirler. Sakin ve huzurlu bir ortamda olmayı tercih ederler.Gürültü ve yüksek sesle konuşmalara bile tahammül edemezler. En büyük özellikleri çok kararsız olmalarıdır, seçim yapmaları çok zordur. Yanlış karar vermekten korkarlar. Seçim yapmak zorunda kalmak onları strese sokar. 

Terazi çocuklarını büyütmenin kolay olduğu düşünülür, ama orta yolu bulmakta yardıma ihtiyacı olabilir. Terazi çocuğu etrafındaki insanlarla anlaşma, barış ve işbirliği içinde olmak ister, insanlara değer veren saygı duyan bir kişiliği vardır. Beraber olduğu insanlarla iyi geçirmek için çaba harcar. Terazi güzel bir dünya ister ve diğer insanlar üzerinde olumlu izlenimler bırakmaya dikkat eder. Ebeveynlerinin desteği, takdir ve sevgisi ile birlikte ileride çok başarılı olacak ve kişiliklerini kazanacaklardır. Küçük yaşlarında kabiliyeti olan konuları açığa çıkarmak ve bu yönde onları desteklemek gerekir. 
--------------------------------------------------------------------------------


AKREP BURCU ÇOCUĞU (23 Ekim - 21 Kasım) 

Akrep burcu çocukları çok hırslı kavgacı ve mücadeleyi seven çocuklardır.cidirler.Sürekli kazanma arzusu olduğundan hayatı bir savaş alanına benzer. Uzlaşmayı sevmeyen akrep çocukları her zaman kazanmak arzusundadırlar. Çabuk sinirlenirler fakat sevdikleri insanlara ve yakınlarına karşı sıkıca bağlıdırlar. Sevmedikler ve istemedikleri kişilere tavır koyarlar, sert ve ters davranırlar. Yaşantılarında ve iş hayatlarında genellikle başarılı olurlar. 

Çok küçük yaşlarından itibaren kuvvetli ve gelişmiş bir iradeye sahip olurlar, zaman zaman kendisinden istenen şeylere kararlılıkla karşı çıkarlar ve isteklerinin arkasında sonuna kadar dururlar. Kararlı tutumlarını pozitif yönde kullanmaları açısından yön göstermek faydalı olacaktır. Zengin hayal gücüne sahiptirler ve yaratıcı çocuklardır. Lider olmayı ve bu rolü üstlenmeyi severler. 
--------------------------------------------------------------------------------


YAY BURCU ÇOCUĞU (22 Kasım - 21 Aralık) 

İyimser, pozitif, neşeli, arkadaş canlısı, sakin çocuklardır. Bu iyimserlikleri ile her şeyi iyi görmeyi ve olumlu olmayı isterler. Bu özellikleri ile insanlarla kolayca birliktelik kurar ve karşısındakileride rahatlatırlar. Mutlaka iyimselikle problemleri aşacaklarını düşünürler. Hayatı çok severler, rahatlarına ve keyiflerine düşkündürler, meraklıdırlar, para konusunda ise savurgandırlar. 

Yay burcu çocuğunuzun hayatında başarılı olmasını sağlamak için ona destek vermeniz ve takdir etmeniz gerekir. Haytlarının anlam ve güzellik kazanması için mutlak bir amaç içersinde olmaları gerekir. 
--------------------------------------------------------------------------------


OĞLAK BURCU ÇOCUĞU (22 Aralık - 19 Ocak) 

Oğlak çocukları azimli, sakin düzenli, kararlı fakat inatçı çocuklardır. Azimleri sayesinde sakin olmalarına rağmen istediklerini alan ve başarılı olan çocuklardır. Aile hayatını severler, evlerine ve ev yaşamına düşkündürler ve evlerinde vakit geçirmeyi gezmeye tercih ederler, düzenli ve planlı olarak yaşarlar. Okul hayatında, derslerinde ve sonrasında iş hayatında sorumluluk sahibi ve başarılıdırlar. Övünmeyi çok sevmezler, romantizm çok gelişmiştir, daha çok küçük romantik deneyimler yaşarlar. 

Oğlak çocukları üretken ve ne yaptığını bilen bir yapıya sahiptirler. Öğrenme istekleri kuvvetlidir, bir işe başladığında sonuna kadar gidip başarmayı arzularlar ve bunun için çok çalışırlar. 
--------------------------------------------------------------------------------


KOVA BURCU ÇOCUĞU (20 Ocak - 18 Şubat) 

Özgür, bağımsız, yerinde duramayan, isyankar ve sıra dışı çocuklardır. Genellikle sakin olurlar fakat çok ani çıkışlard a bulunabilirler. Kendilerine özgün düşünceleriyle çoğu zaman karşılarındakini şaşırtırlar ve ani çıkışlar yaparlar. Arkadaşlık onlar için çok önemlidir, okul hayatını çok sevmeselerde arkadaşları için okula gitmeyi severler. Yeni insanlarla tanışmayı, yeni arkadaşlıkları çok severler. Konuşmayı, tartışmayı severler, algılamaları ve hisleri kuvvetlidir, çok zeki ve akıllıdırlar, araştırır ve öğrenirler, sonuca çok hızlı ulaşmayı severler. 

Hayatlarında değişiklik önemlidir, rutin ve durağanlık onları sıkar, küçük yaşlarında oyuncaklarından ve oyunlardan çabuk bıkar ve diğerlerine yönelirler. Arkadaşlığı çok sevdiği için, kalabalık ortamlar, aktiviteler ve toplantılar onlar için önemlidir. 
--------------------------------------------------------------------------------


BALIK BURCU ÇOCUĞU (19 Şubat - 20 Mart) 

Hassas, duygusal, hayalperest ve sempatiklerdir. istediklerini tatlılıkla ve güleryüzüyle yaptırırlar. Hayal aleminde yaşarlar. Ona güven vermelisiniz. Sert tavırlar ve istediklerinin yapılmaması onların hemen kırılmasına, küsmesine ve kısa sürede gözyaşları içinde kalmalarına neden olur. Çok hassa yapıya sahiptirler ve çok kolay kırılırlar. 

Çok nazik çevrelerini incitnek istemeyen ve buna göre davranışlarda bulunan Balık çocukları kendisinede böyle davranılmasını isterler. Olaylara ve çevresine karşı gelmek yerine uyum sağlamayı tercih ederler. Çevresindekileri olduğu gibi kabullenen ve iyi yönlerini gören Balık çocukları, insanlara yardım eden ve her türlü sorunlarında yanında olan bir yapıya sahiptirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder