21 Eylül 2012 Cuma

KALIN KAŞ ESTETİK MODASI OLDU


İnce, yay gibi kaşların modası geçti. Artık, doğal görünen gür ve kalın kaşların moda olduğunu belirten Estetik Cerrah Emirali Hamiloğlu, modaya ayak uydurmak isteyen kadınların kaş nakli yaptırdığını söyledi.
Kalın, gür ve doğal kaş modasına uymak isteyen E. Karabulut’un kaş bölgesine, saçlı deriden alınan saç kökleri nakledildi. Kaş naklini gerçekleştiren Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi uzmanlarından Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emirali Hamiloğlu, hastanın 1 hafta sonra normal görünümüne kavuşacağını, 6 ay sonra ise kaşın son halini alacağını belirtti.
Op. Dr. Hamiloğlu, yaklaşık 2 saat süren operasyona ilişkin şu bilgileri verdi: “kaş nakli, halk arasında saç ekimi olarak bilinen saç nakli ile hemen hemen aynı şekilde yapılan bir uygulama. Kalın, gür ve doğal görünümlü kaş görüntüsüne ulaşmak isteyen kadınlar tarafından tercih edilen uygulamada; hastanın ense bölgesindeki saç kökleri FUE tekniği ile tek tek toplanarak, isteği doğrultusunda kaş bölgesine nakledildi. Hastanın sağ ve sol kaşına toplam 600 kök nakil ettik. Kökler bir süre sonra orada kaş karakteri kazanacak ve hasta hayat boyu kaşını boyamaktan ya da yaptırdığı kalıcı makyajı tazelemekten kurtulacaktır.”
KÖKLERİN AÇISI VE YÖNÜ, DOĞAL GÖRÜNÜM İÇİN ÖNEMLİ 
Hamiloğlu, kaş nakli ile ilgili en önemli unsurun, nakledilen köklerin açısı ve yönü olduğunu vurguladı, kaş nakillerinin diğer tüm kıl kökü ve yönü nakillerinden farklı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Kaş bölgesinde açı çok değişkendir. Kaşın buruna yakın kısmı hafif yukarı bakarken en dıştaki kısım kulağa doğru bakar, orta kısım ise bir yelpaze şeklinde yayılır. Dolayısıyla kaş nakli yapılacak bölgeye açılacak mikro kanallar, kaşın doğal yapısına uygun şekilde yaklaşık 15 derecelik açılarla ve bu yönlere dikkat edilerek açılmalıdır. Kökler de bu kanallara tek tek özenle nakledilmeli ki doğal bir görünüm elde edilebilsin.”
KAŞ NAKLİ İÇİN EN UYGUN DONÖR BÖLGE 
Kaş nakli için en uygun donör bölgenin ense bölgesi olduğunu belirten Dr. Hamiloğlu, “kol ve bacak bölgesindeki kıllar, çok fazla uzamadığı için kaş bölgesine daha uygun gibi görünse de o bölgedeki köklerinin kaş bölgesine uygun olmadığından tercih etmiyoruz. Alımı güç olduğundan nakli güçleştiriyor ve nakil için tercih edilmiyor. Kaş nakli için en uygun bölge ense bölgesindeki saç kökleridir. Buradaki kökler, uzamaya eğilimli olduğu için kişinin iki haftada bir kaşlarını yeniden kısaltarak şekillendirmesi gerekecektir. Ancak kadınlar için bu durumun sıkıntı yaratmadığını gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim” dedi.
Op. Dr. Hamiloğlu, lokal anestezi ile gerçekleştirilen kaş naklinde ortalama 400-1000 kök nakledildiğini ve operasyondan hemen sonra kişinin günlük yaşantısına geri dönebildiğini vurguladı. Kaş naklinden sonraki bir hafta içinde, operasyon bölgesinde oluşan kabuklanmanın geçtiğini söyleyen Dr. Hamiloğlu, ekilen köklerin 6-7 ay içinde uzadığını ve kaşın doğal görünümüne kavuştuğunu belirtti.
ntvhaber




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder