21 Eylül 2012 Cuma

Makyajınızı Hangi Sıralamaya göre yaparsınız?


Sizinle ilk yazımda biraz makyaj adımlarından konuşalım istedim. Mesela makyaj sıralamanız nedir? Ben günlük makyajımda neredeyse hiç fondoten pudra kullanmam. Daha çok kapatıcı, göz kalemi, rimel, ruj veya parlatıcımı da sürdükten sonra bitiririm makyajımı.
  Ancak tam bir makyaj yapmam gerektiğinde hep kafam karışır neyi ne zaman süreceğim diye… Fondoten mi önce kapatıcı mı? Rujdan önce dudak kremini unutma! Gibi konuşmalar beynimde döner durur. Ben de minik bir araştırma yaptım benim gibi kafası karışanlara, eli ayağı birbirine dolaşanlara… Bakalım makyajda sıralama nasıl olurmuş?

1. Mini bir cilt bakımı ile işe başlayabiliriz. Mesela bir tonikle güzelce cildi temizleyip nemlendirebiliriz.

2. Kapatıcımızı göz altı ve ihtiyaç duyulan bölgelere sürmeden fondotene geçmiyoruz.

3. Fondötenimizi çeşidine göre bir fırça veya elimiz yardımıyla cildimize yediriyoruz.
4. Fondotenden sonra sabitleyebilmek açısından toz pudra kullanmamız gerekiyormuş.
5. Allıkta çok önemli… Onca fondoten, kapatıcı, pudradan sonra yüzümüz ölü gibi gözükmesin değil mi? Makyaj tonumuza göre ve cilt rengimize göre seçeceğimiz bir allık bu konuyu halledecektir…

6. Far öncesi krem veya kapatıcı uygularsanız yani far bazı uygulaması yaparsanız farınız normalden 2 kat daha güzel görünür ve kalıcılığı artar…

7. Far uygulamasını mutlaka uygun aplikatörler ve fırçalar yardımıyla yapmalısınız ki farınız çabucak uçup gitmesin ve doğal bir görünüm oluştursun, topaklanmalar oluşmasın.

8. Far uygulamasından sonra tabii ki sıra rimelde!

9. Kaş Farı veya kaş kalemi kullanarak kaşları belirginleştirmemiz gerekebilir… Tabii kalın ve sık kaşlara sahip olanlar bu konuda daha şanslılar!

10. Dudak Kremi sürmek neden önemli derseniz, ruj ve dudak kalemleri birçoğumuzun dudağındaki nemini çekip alıyor. Bu da dudaklarımızın kurumasına ve yer yer çatlamasına yol açıyor. İşte bu gibi durumlara önlem için mutlaka dudak uygulamaları öncesi bir lip balm veya bir nemlendirici dudak kremi kullanmayı adet haline getirin!
11. Dudak kalemi rujunuzun kalıcılığını arttırmaya ve rengini ön plana çıkarmaya yarayan bir ürün olduğundan kullanılası bir ürün!
12. Rujumuzu da sürdükten sonra makyajımız bitti sayılır :)

13. Sabitleyici krem ya da transparan pudramızı da sürdükten sonra hazırız!
İstediğiniz değişikliği yapmakta özgürsünüz bu sıralamada. Mesela ben bitişte transparan pudra yerine sabitleştirici kullanmayı yeğlerim:) Ya da siz belki kaş kalemi kullanmak istemeyebilirsiniz. Ancak genel sıralama buymuş efendim :) Bu yazının da böylece sonuna geldik diyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder