21 Eylül 2012 Cuma

MODANIN 10 EMRİ


   










Hepimiz bir şekilde iyi görünmeye çalışırız ama bazen bu uğurda yanlış yollara saptığımız da olur. Oysa bazı moda kuralları vardır ki, bu kurallara uyarsak, her daim şık görünmeyi garantileyebiliriz.
Sabah mahmurluğunu atıp da giyinmeye başladığımızda, hemen hepimizin aklında iyi görünmek fikri vardır. Ne giyeceğimize karar verdikten sonra, aynada kendimizi iyice kontrol eder, sonra da işin saç ve makyaj kısmına geçeriz. Vücut şekliniz ne olursa olsun, bazı moda kuralları vardır ki, giysilerin üzerinizde iyi durmasını garantiler. Ayna karşısından memnun ayrılmak ve istediğimiz gibi bir etki yaratmak için özellikle dikkat isteyen 10 konu var.

Renk ve duruş
1. Tek renklilik kurtarıcınız olabilir. Tepeden tırnağa aynı renkte giysiler giyerseniz, uzun, bölünmemiş bir çizgi illüzyonu yaratmış olursunuz. Bu da sizi daha ince gösterir ve kusurların daha az göze çarpmasını sağlar. Siyah, devetüyü, krem, koyu kahve gibi nötr tonları tercih edin.

2. Bedeniniz kadar... Vücudunuza çok büyük (uzun, bol tişört ya da elbiseler gibi), ya da çok küçük (kısacık, üzerinize yapışan tişörtler gibi) gelen giysiler, sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterir. Bu nedenle kendi bedeninizde giysiler satın alın.

3. Yapışkan değil, akışkan: Giydiğiniz kumaşlar ikinci bir deri gibi üzerinize yapışmamalı, yapışmadan sarmalı. Jean gibi sert kumaşlar çıkıntıları toplayıp saklarken, poplin ve keten gibi daha az sert kumaşlarda fazlalıklar pörtleyebilir. Çok ince kumaşlarsa en tehlikelisidir. Hem iç gösterebilir, hem de vücuttaki çıkıntıları iyice ortaya serer. Bu nedenle kıvrımlı bir şekilde inen, yapışmayan ama akışkan duran kumaşları tercih edin.

4. Mükemmel pantalonlar: Pantalonda en iyi görüntüyü elde etmek için büzgüsüz ve plisiz pantalonları tercih edin; çünkü bunlar sizi daha göbekli gösterir. Ayrıca göbek deliğinizin yaklaşık 2,5 santim aşağısında biten, az düşük belli ve paçaları hafif geniş pantalonları da giyebilirsiniz. Paçaların hafif geniş olması kalça genişliğini dengeler.

5. Mükemmel etek: Evaze etekler hemen herkese yakışır ve özellikle büyük popolarla tombik göbekleri gayet şık bir biçimde kamufle eder. Diz hizası uzunluğu tercih edin, bu bacaklarınızın en iyi şekilde görünmesini garantiler.


Üstler, takımlar ve diğerleri
6. Mükemmel Bluz: V yakalı üstler ve uzun kollu balıkçı yakalılar hemen herkese yakışır, çünkü dikey çizgilere sahiptirler. Bu da gözü yukarı doğru bakmaya iter. Ayrıca bunlar gövdenizi daha uzun ve ince gösterir.

7. Mükemmel Takım: İçinde küçük vatkalar olan ceketler omuzlarınızı belirgin hale getirir ama tabii 80 lerde giyilen türden büyük vatkalardan da uzak durmalısınız. Bel kısmı hafif oturuk olursa, hoş ve kadınsı bir kıvrım sağlanmış olur. Bu etkiyi kemerle de sağlayabilirsiniz. Pantalon da gene kalçada üzerinize oturan, paçaları hafifçe geniş bir tarzda olmalıdır.

8. Temele inin: İç çamaşır çizgilerinin belli olması, yaratmaya çalıştığınız görüntüyü sabote eder. Bu nedenle ince kumaşlarda belli olmayacak ipek gibi ince ve yumuşak materyalli sütyenleri ve dikişsiz külotları kullanmaya özen gösterin. String giyiyorsanız, dikkat edin; çünkü pantalonunuzun kumaşı inceyse, stringler gerçekten çirkin bir görüntüye sebep olabiliyor.

9. Büyüklük önemlidir: Kullandığınız aksesuarların giydiklerinizle uyum içinde olmasına özen gösterin. Çok küçük bir çanta, ya da kocaman küpeler, yarattığınız hoş imajı yerle bir etmeye yeter. Çantanız, ayakkabılarınız ve takılarınız giysilerinizin renk ve dokusuyla uyum içinde, vücut ölçülerinizle de orantılı olmalıdır.

10. Profesyonel yardım alın: Şık bir ceket, ya da siyah bir pantalon gardrobunuzun demirbaşlarındandır ve bunlar yüksek kalitede olmalıdır. Bu durumda mutlaka iyi bir terziniz olmalı. Böylece tam vücudunuza göre, kusurlarınız örtülecek şekilde diktirebilir ve uzun zaman rahatlıkla giyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder