22 Eylül 2012 Cumartesi

Suna Dumankaya'dan saçınız ve cildiniz için doğal tarifler.

Tenimiz aloevera ile nefes alacak hadi bakalım ;


Soru: Çalıştığım bina çok havasız. Buna bir de yaptığım makyaj eklenince, cildim çok havasız kalıyor ve yıpranıyor. Cildimin nefes almasını sağlamak için yararlanabileceğim bir formülünüz var mı?
Elçin B./İzmir

Cevap: 1 şişe maden suyunu spreyli bir şişenin içine doldurun. Yarım limonun ve 1 yaprak aloeveranın sularını ve 3 damla aloevera yağını da şişe yedekleyin. Bu karışıma 4’er damla
lavanta ya da yasemin katıp iyice çalkalayın. İş yerindeyken, aklınıza geldikçe bu karışımı cildinize sıkın. Bu karışım makyajınızı bozmadan cildinizi rahatlatacaktır. 4 gün de bir karışımın tazesini hazırlamanız gerekiyor.

Boyanın yarattığı hasara avokado!
Soru: Düzenli olarak boya yaptırdığım için saçlarım çok yıprandı. Boyanın saçıma verdiği hasarı azaltmak için ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Meltem A./İstanbul

Cevap: Yarım adet olgun avokadoyu, 3 adet bıldırcın yumurtası, 1çorba kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte blender’dan geçirin. Bu karışımı saçlarınızın diplerinden uçlarına doğru masaj yaparak sürün. En az 2 saat bu şekilde beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın. Bu formülden haftada 1 kez yararlanmanızı öneririm.

Saçlarınız hızla uzayacak!
Soru: Fön ve boya gibi işlemler nedeniyle saçlarım çok yıprandı. Uyguladığım bakımlara rağmen çok zor uzuyorlar. Saçlarımın sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlayacak bitkisel bir formülünüz var mı?
Nazan I./Ankara

Cevap: 4 baş sarımsağı soyun ve kesmeden bir cam kavanozun içine yerleştirin. Bu kavanozun içine 3 parmak üzerine çıkacak kadar saf zeytinyağı da koyun. Bu karışımı 15-20 gün beklettikten sonra sarımsakları yemekte kullanın; hazırladığınız yağdan da bakım amaçlı yararlanın. Bu yağı haftada 1 kez saçlarınızın diplerin den uçlarına doğru masaj yaparak sürün. 2 saat bekledikten sonra saçlarınızı 2 kez şampuanla yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder