11 Ekim 2012 Perşembe

İşte yeni bir kişilik testimiz--Enneagram Testi


ENNEAGRAM TESTİ VE 9 NOKTA MESAJLARI





Kısaca Enneagram nedir;

Enneagram kişilik tiplerini inceleyen bir metodolojidir.

Enneagram bilgisi, kişinin, kendi ve çevresindekilerin duygularını anlama ve davranışlarını kontrol etme kapasitesini artırır.

Böylece empati kurma yeteneğini ve duygusal zekasını geliştirir.

Karşılıklı anlayışın ve hoşgörünün gelişmesini ve diğer bakış açılarına daha objektif bir şekilde yaklaşılmasını sağlar. Kişiler arası iletişimi güçlendirir. Çatışmaların daha etkin çözümlenmesi ve hatta oluşmadan engellenmesi için yol gösterir. Takım içi işbirliğini artırır. Kişilerin, motivasyon kaynaklarını ortaya çıkarır. Doğru kişiye doğru sorumluluk verme becerisini geliştirir.

Enneagram, insanları, dünyaya bakış açılarına, dünyayı algılayıp değerlendirme ve tepki verme şekilllerine göre 9 farklı kişilik tipine ayırır.

Enneagram, her bir kişilik tipi için detaylı ve bütünsel bir kişilik resmi ortaya koyar. Kişilik tiplerini inceleyen diğer teorilerden farklı olarak Enneagram, statik değil dinamik bir sistemdir.

Enneagram, tiplerin sadece kişilik özelliklerini, eğilimlerini ve tercihlerini tanımlamakla kalmaz, davranışlarının altında yatan motivasyon kaynaklarını da açığa çıkarır. Bunun yanısıra, tiplerin stres ve güven hallerinde, duruma bağlı olarak değişebilen davranış şekillerine değinir.
En önemlisi de, kişisel gelişim için bir yol haritası sunar.

Enneagram, kişilere, kendilerini objektif olarak değerlendirebilme ve başkalarının gözüyle kendilerine bakabilme yeteneği kazandırır. Aynı zamanda diğer insanların, kendilerini nasıl algıladıklarını, onların bakış açısından görme imkanı sağlar.

Enneagram; eğitimden aile içi ilişkilere, psikolojiden sanata, çocuk yetiştirmekten iş dünyasına kadar birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Kurumlar, Enneagram’ı, iletişimin geliştirilmesi, geribildirim verme kültürünün yerleştirilmesi, çatışma çözümü, liderlik yetkinliklerinin geliştirilmesi, yüksek performanslı takımlar oluşturulması, satış performansının artırılması gibi alanlarda kullanmaktadırlar.

Enneagram ayrıca, kişilerin kendilerini daha iyi anlamalarını, kişisel potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve belirledikleri hedeflere ulaşmalarını sağlamak amacıyla koçluk yöntemi olarak da kullanılmaktadır.

* * *



Enneagram testinin amacı hayatınızda en baskın olan Enneagram tipinizi belirlemek ve kendinizi daha iyi tanıyabilmenizi sağlamaktır.

Soruların doğru ya da yanlış cevabı yoktur.

Lütfen her soruyu dikkatli bir şekilde okuyup, size en çok uyan seçeneği işaretleyiniz.

Her bir soru için tek bir seçenek işaretleyiniz ve boş bırakmayınız. Soruları çok fazla düşünmeden ilk aklınıza gelen şekilde cevaplayınız.

Olmak istediğiniz kişi gibi değil sizi en uygun şekilde anlatan seçeneği işaretleyiniz.

Unutmayınız ki hiçbir tipin diğerine üstünlüğü yoktur, her tip dünyaya farklı bir renk katmaktadır.


teste başlamak için     http://www.enneagramtesti.net/EnneagramTestiAnasayfa.aspx    tıklayınız..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder