26 Eylül 2012 Çarşamba

2013 makyaj trendleri

2013 Son Bahar ve Kış oje renkleri neler, bu sezon hangi renk oje moda?
Laciverte kaçan mavi hatta biraz morcivert de olabilir, sonbaharın yeni neon rengi diyebiliriz. Paris Moda Haftası’nda gece yarısı tonları modellerin parmaklarını süsledi. Kışın da çok göreceğimiz renklerden biri. Kızıl kestane. Pas rengi, içinde bakırlık taşıyan kahverengiler tırnak renklerinde öne çıkacak. Sonia Rykiel gibi tasarımcılar tarafından tercih edilen parlak siyah ojeler sonbaharda aramızda olacaklar. Matların ömrü kısa oldu, gotik siyah geri döndü.
En iyi eyeliner rengi hangisidir?
Espresso. Siyaha yakın ama siyah kadar koyu olmayan, çok güzel bir kahverengi. Hem kahverengi, mavi-yeşil gözleri daha canlı gösterir. Kahverengi gözlere doğallık verir. Bu renk eyeliner’e mutlaka siyah maskara sürülmelidir.
Kapatıcı uygularken en önemli püf noktası nedir?
Koyu göz halkalarını saklamanın en iyi yolu kapatıcıdır. Ama kapatıcıyı hiçbir zaman parmağınızla yayarak sürmeyin, ovalamayın. Kirpik çizgisine ve gözlerin iç köşelerine kadar fırça yardımıyla sürün.
Her gün makyaj yapın ya da yapmayın, ama kapatıcı sürün mutlaka. Kapatıcı, makyaj için mükemmel bir baz, tek başınayken de harika bir aydınlatıcıdır.
2013 Sonbahar makyaj renkleri
Turuncu, somon, şeftali, kırmızı tonlarına ve narçiçeği renklerine önümüzdeki sezon sıkça rastlayacağız.
2013 Sonbahar makyaj trendleri
2013 Sonbahar makyaj trendlerinde nude(çıplak) makyaj, dumanlı gözler ve koyu dudaklar öne çıkacak. Bu sezon gözlere daha çok ışıltılı kahve ve mürdüm tonları hakim olacak. Yanaklarda pembeleri, dudaklarda ise açık şeftali veya pembemsi tonları kullanacağız. Nötr bir görünüm için
hafif bir parlaklık yeterli.Hızlı, kolay, doğal ve taze görünen tenler, yeni sezonda ön planda.
Cildiniz kusursuz görünmeli. Doğallık, bu sezon geçit töreni yapıyor. Kalın kaşlar geri geldi. Dumanlı gözler her sezonun vazgeçilmezi ama bu sezon dumanlı gözlerde daha çok kahve ve mürdüm tonlarını kullanacağız.
Mükemmel ten makyaji mat ve doğal olmalıdır. Mat sonuç için mutlaka pudra sürmelisiniz. Elmacık kemiklerinizin üzerine bronz tonlarda pudra uygulayarak muhteşem bir sonuç elde edebilirsiniz. Göz makyajı ilgi çekici boyutta dumanlı stilde renklenecek. Özellikle göz makyajinda metalik tonlarla harmanlanmış dumanlı göz makyajini tercih edeceğiz. Kaşlar güçlü ve seksi olacak. Dudaklar bu sezon daha vahşi… Kırmızı ve tonları dudakları renklendirecek.
Gündüz ruju
Gündüz makyajınız zarif ve sade olmalıdır. Dudaklarınıza parlatıcı ya da açık renkte bir ruj sürün. Şeftali ve pembe tonlarındaki rujlar idealdir.
Gece makyajı
Gece makyajında kuvvetli tonları ve parlak renkleri özgürce kullanabilirsiniz. Hatta kırmızı bir ruju sadece aksesuvarlarınızla bile kombinleyip çıkabilirsiniz. Renklerle oynayın!
Gelin makyajında vurgunun mutlaka gözlerde olması gerekir. Abartısız, doğal bir görünüm için hafif dokulu açık renkler tercih edilebilir. Yoğun pigmentli veya koyu renkte farlarla doğal bir görünüm yaratmak güçtür. Saten dokulu, uçuk pembe, fil dişi, inci beyazı gibi pastel tonlarda seçeceğiniz farı göz kapağınızın tümüne uygulayın.
“Gelin makyajının en önemli özelliği kusursuza yakın doğal bir görünüm yakalamaktır. Bunun için ilk olarak cildinizi temizlemeli, ölü derilerden arındırmalı ve ardından nemlendirmelisiniz. Böylece düğün gününde makyajınız daha canlı ve ışıltılı görünecektir.“

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder