22 Eylül 2012 Cumartesi

Suna Dumankaya’dan doğal güzelliğin sırları.


Çiçeği burnunda anne-babaların çoğu, bebeklerinin gaz problemi çekmesinden dert yanıyor. Hem bebek hem de ebeveynleri için uykusuz geceler anlamına gelen bu sorunun çözümünde rezeneli-papatyalı karışım önemli bir rol oynuyor.

Bebeğinizin gaz sorununu rezeneyle çözün!
Soru: Yeni anne oldum. Bebeğim çok gazlı. Bu nedenle özellikle geceleri çok ağlıyor. Onu sakinleştirmek için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Çok üzülüyorum. Bu sorunu nasıl çözerim? Eda D./Adana

Cevap: Bebeğinizin ayak tabanlarına elma yağıyla, karnınaysa
ılık zeytinyağıyla masaj yapın. Ayrıca 1 tatlı kaşığı rezene, 1 çay kaşığı anason ve 1 çay kaşığı papatyayı, 200 gram suyun içinde 5 dakika kaynatın. Çay gibi demledikten sonra, bebeğinize her gün bu karışımdan 1 tatlı kaşığı içirin. Doktorun verdiği ilaçları kullanmayı da ihmal etmeyin.

Ellerinize zeytinyağıyla bakım yapın!
Soru: Son günlerde çok ev işi yaptım. Sürekli suyla temas halinde bulunan ellerim yıprandı. Onlara nasıl bir bakım uygulamalıyım? Serap Y./Burdur

Cevap:  50 gram vazelin, 40 gram badem veya zeytinyağı, 10 gram parafin ve 10 gram kakaoyu benmari usulü eritin. Bu karışımı cam bir şişenin içine koyun. Her gün temiz ellerinize iyice yayarak sürün. Ardından ellerinizi naylon poşetle sarın ve 15 dakika bu  şekilde kaldıktan sonra ellerinizi yıkayın. Bu formül hem kuruluk probleminize çare olacak hem de ellerinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.


Sivilce izlerine kayısılı reçete...
Soru: Yüzümde çok fazla sivilce izi var. Bunlar nasıl geçer? Ünzile K./Bursa

Cevap: 1 yemek kaşığı votka, 1 çorba kaşığı taze elma suyu, alabildiği kadar öğütülmüş yulaf unu ve 1 tatlı kaşığı kayısı yağını karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayıp, 20 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü yıkayın. Bu formülden haftada 3 kez yararlanmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder