21 Eylül 2012 Cuma

Doğuma giderken doğum çantası nasıl hazırlanmalı ?

    Doğumdan enaz 5-6 ay önce başladı bende bu telaş sürekli araştırmalar,heyecanlar,eksik çanta mı hazırlarım, ne olur ne biter diye düşünürken incik cincik araştırdım bu konuyu :) ama o kadar da korkulacak bişey yokmuş önemli ihtiyaçlarınızı yanınıza alın mutlaka ,tabiki de eksikler kalırsa da eşiniz dostunuzdan rica minnet yaparsınız bi şeyler:) pekiiiiaçıklayalım o zaman;

   Doğumdan önce, doğum yapacağınız hastanenin ne gibi imkanlar sunduğunu öğrenmeniz oldukça faydalı olacaktır. Kimi hastahanelerde anne ve bebek için gerekli bazı eşyalar sağlanmaktadır. Böyle bir imkan olup olmadığını bilirseniz, yanınızda gereksiz bazı eşyalar taşımış olmazsınız.
Kendiniz İçin:
Anne adayı, bebeği için hazırlayacağı bavula kendi kişisel bazı eşyalarını da ilave etmeli veya ayrı bir valiz yapmalıdır.
Mutlaka Gerekenler
Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem, meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır torbası.
İnce detaylar
Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.
Güzel görünmek sizin de hakkınız
Doğumdan sonra solan cildinizi biraz olsun canlandırmak, eşinize ve gelen ziyaretçilere daha güzel ve bakımlı görünebilmek için, en önemlisi kendiniz için birkaç makyaj malzemenizi de yanınızda götürebilirsiniz.
Ayrıca bir paket peçete veya rulo havlu da çok işinize yarayabilir.
Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.
Bebeğiniz için:
Bebeğiniz için götürmeniz gereken birçok eşya var…
- En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
- Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
- Zıbın (3 adet)
- Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)
- Başlık (2 adet)
- Patik (2 çift)
- Çorap (3 çift)
- Eldiven (2 çift)
- Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
- Bebek battaniyesi (1-2 adet)
- Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
- Bebek mendili (Bol miktarda)
- Mama önlüğü (3-4 adet)
- Kirli çamaşır torbası (1 adet)
- bebe şampuanı
- süt sağma cihazı
- Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. – Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…
Her ihtimale karşı:
- Emzik ve koruyucu kutusu
- Biberon (meme ucu yenidoğan boyu olmalı)
- Pişik kremi
Edindiğim bilgilere göre bazı hastahanelerde, bebeğin yatağına konmak üzere çarşaf isteniyormuş. Bunu önceden öğrenmenizde fayda var. Eğer böyle bir talep olursa yanınınızda bir de bebeğiniz için çarşaf takımı götürmeniz gerekir.
Eğer meme ucu probleminiz olur ve bebeğinizi emzirme sorunu ortaya çıkarsa annenin meme ucuna takılan silikon meme uçlarından (meme kalkanı da deniyor) bir veya iki tane yanınızda götürmenizde fayda var. En azından böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz. Meme kalkanı aynı zamanda meme ucu çevresinde yaralar oluşan annelerin, bebeklerini emzirirken memeye temasını önlemesi açısından da faydalı oluyor...

       Bu arada; bebeğinizin giysilerini doğum yapacağınız mevsime uygun seçmelisiniz. Miktarları belirlerken tahmin ederek yazdım. Daha fazla veya daha az da olabilir. Tercihe göre değişir. Tabiki miktar tayininde hastahanede kaç gün kalacağınız da önemli bir etkendir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder