21 Eylül 2012 Cuma

Göz renklerimiz karakterimizi ele veriyormuş ;)

Göz ve saç rengine göre karakter tahlili yapan uzmanlar kara gözlülerin kurnaz, kahverengilerin sinirli, yeşillerin isekıskanç olduğunu açıkladı. İnsanların göz ve saç rengi sadece fiziki görünümlerini göstermiyor. Uzmanlara göre renkler, insan karakterini de ele veriyor.

Uzmanlar, saç ve göz rengine göre karakterleri şöyle sıralıyor:

Gözler yalan söylemez;

Siyah gözler: İhtiraslı, ateşli ve coşkuludur. Siyah gözlüler çok zaman kurnaz olurlar.

Kahverengi gözler: Diğerlerini düşünen, uysal ve uyumlu ruhların aynasıdır. Ama kahverengi gözlüler bazen
sadakatsiz olurlar ve işler istedikleri gibi gitmeyince sinirlenirler.

Mavi gözlüler: Genellikle çevreleri tarafından çok sevilir. Zaten onlar da bunu bildikleri için çevrelerinin sevgisine ve takdirine çok bel bağlarlar. Üstlendikleri vazifelerine pek düşkün değildirler.

Yeşil gözler: İyi, isabetli bir karar verme ve kuvvetli kabiliyet göstergesidir. Biraz kinci ve son derece kıskanç olurlar.

Kurşuni mavi gözler: Şairane tabiatların, romantik huyların göstergesidir. Pratik işlerde başarılı olamazlar. Hayalci, dalgın bir hayat sürerler.

Sabırsız sarışınlar
Genellikle güçlü, orijinal düşünceli, her vaziyete uyar, hevesli, yaratıcı ve kabiliyetli kimselerdir. Değişikliğe bayılırlar. Çoğu lüzumundan fazla kıymet bilmez, başladığı işi sonuna kadar götürmez. Canı sıkıldı mı işi bırakıp yeni bir işe başlar. Enerjilerini kolay kolay kontrol edemez. Bu nedenle çabuk yorulur. Sabırlı değil. Huzursuz mizaçları yüzünden yeni heyecanların peşinde koşar: Zaman zaman, hercai ve sadakatsiz olur. Etrafına hakim olmayı ve söz geçirmeyi sever. Liderlik sevdasındadırlar. Sarışın kadın, sarışının erkeğe baskın çıkar. Sarışın erkekle evli olan sarışın kadın kocasını ve evini istediği gibi idare etmesini bilir.

Kararsız, şüpheci ve sıcak kanlı
Ama ev işlerinden çabuk yorulur ve bıkar. Onun için sık sık alışverişe, sinemaya, terziye veya dişçiye gider. Sarışınların bir de kuvvetli karakterde olanları vardır. Böyle sarışınlar cesur ve sabırlıdırlar. Kavgacı olmamakla beraber, karşılarındakini yatıştırmayı da bilmezler. Hisleri daima kontrol altındadır.

Sarışınlarla benzer yönleri olmasına karşın sabırlarını sarı saçlılardan daha çabuk kaybederler. Daha çabuk neşelenir ve daha çabuk üzülür. Neşeleri daha coşkundur. Ama bir kere canları sıkıldı mı sarışınlardan daha fazla sıkılırlar. Ufak tefek şeylere sıkılır ve üzülür, ama bu uzun sürmez. Neşe ve uçarılıkları çabucak kendini gösterir. Meraklıdır. Başka insanlar onları alakadar eder. Başkalarının özel hayat ve işleriyle çok meşgul olur. Kararsız ve şüphecidir. Dost tabiatlı ve sıcak kanlıdırlar.

Yapı ve yaradılış bakımından sarışınlardan çok farklıdırlar. Evini çok sever. Alışkanlıklardan ayrılmaları çok zordur. Buraz tembeldir. Tedbirli, düşünceli, ağır ve titizdir. Enerjisini özenle kullanmasını bilir. Ayrıntılılarda çok başarılıdır. Sanat kabiliyeti ve sevgisi güçlüdür. Sarışınlardan daha anlayışlı, daha toleranslıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder