21 Eylül 2012 Cuma

KİŞİSEL BAKIM


Kişisel Bakım Reçeteleri
İşte tepeden tırnağa kusursuz bir görünüm için, evde kendi kendinize hazırlayabileceğiniz bakım önerileri!
Laktik asitli yüz peelingi
Pahalı yüz peelingleri para ödemenizin gereği yok. Süt laktik asit içerir. Laktik asit, ciltteki ölü hücrelerden ve cildin en üst katmanındaki hasarlardan kurtulmayı sağlayan nazik fakat etkili bir asittir. Limon suyu, en iyi sonucu vermesi için bu asidin cilde nüfuz etmesini sağlar.
Malzemeler:
-1 çorba kaşığı süt tozu
-1 çay kaşığı limon suyu
-Yarım çay kaşığı ılık su
Uygulama
Malzemeleri, yumuşak fakat sürülebilir bir macun haline gelene kadar karıştırın. Burun ve çene bölgelerinde çalışarak [nazikçe]tüm yüze ovalayarak uygulayın. Bir dakika bekletin ve soğuk suyla durulayın.
Yüzdeki şişlikleri azaltmak için
Bazen nasıl uyuduğunuza, ne yediğinize veya ne içtiğinize bağlı olarak yüzünüze şişlikler oluşa bilir gözlerinizi veya tüm yüzünüzü şişliklerden arındırmak ihtiyacı içinde olduğunuz sabahlarda bu sahne arkası ürününe güvenin gül suyu gözenekleri sıkılaştırırken papatya çayı iltihaplanmaları ve ödemi azatlı soğuk kaşıklar ise şişlikleri hafifletir.
Malzemeler:
-1 bardak papatya çayı, iki adet çay poşetiyle demlenmiş
-Çeyrek bardak gül suyu buzlu suyla doldurulmuş küçük bir kase
Uygulama
Soğutulmuş çayın içine gül suyunu karıştırın. Pamuk toplarını karışıma batırın ve şiş olan bölgelere hafif vuruşlar ara bol bol uygulayın. Kaşığı buzlu suya daldırın ve metalini şişliklerin üzerine bastırın.
Patates püresinde boyun sargısı
Bu, arta kalan yemekleri değerlendirirken boyun bölgenizde de sıkılaştırmanın harika bir yoludur.
Malzemeler:
-1 Bardak patates püresi
-Gazlı bez
-El havlusu
Uygulama
Kullanacağınız patates püresi soğuksa, hafifice ılık olanak dek kısa bir süre mikrodalgada ısıtın. Boynunuzun etrafına sarmak için yeterli büyüklükte bir gazlı bezinin üzerine püreyi sürün. Nazikçe boynunuzun etrafına yerleştirin. Yaklaşık olarak 20 dakika veya tamamen soğuyana kadar bekletin. Ilık suyla durulayın. Ardından, nemlendirici sürün.
Fesleğen ışıltısı
Dolaşımı uyarmak ve cildi tam anlamıyla parlayan, ışıltılı bir hale getirmek için harika bir bitkidir.
Malzemeler:
-2 çorba kaşığı taze fesleğen veya bir çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
-1 bardak kaynar su
Uygulama
Fesleğeni, soğuyuncaya kadar suda demlenmeye bırakın. Spreyli bir şişeye boşaltın ve hafifçe tüm yüzünüze sıkın. Kendi kendine kurumaya bırakın.
Tırnak eti yumuşatıcısı
Bu formül, tırnak etlerinin olduğu bölgeleri yumuşatacak ve tırnak etlerinin bakımını yapacaktır. İçinizden gelen makas kullanma dürtüsüne karşı direnç gösterir.
Malzemeler:
-2 çorba kaşığı Hint yağı[eczanelerden temin edilebilir
-2 çorba kaşığı bitkisel margarin
Uygulama
Hint yağını ve bitkisel margarini mikrodalga fırına uygun bir kaba koyun. Yüksek devirde 20 saniye pişirin. Malzemeleri karıştırın ve sıvının sıcaklığının uygun olup olmadığını test edin, dokunmak için hala fazla sıcak olabilir. Bu sıvının içinde tırnakları 15 dakika bekletin. Tırnak etlerini geriye doğru ve sonra durulayın.
Akne giderici vücut bakımı
Malzemeler:
-1 çay kaşığı sardunya yağı
-1 çay kaşığı beyaz iyot
-1 çay kaşığı epsom tuzu
Uygulama
Tüm malzemeleri küçük bir kAsede karıştırın. Pamuklu bir çubukla, sırttaki, göğüsteki ve koltuk altlarındaki aknelere uygulayın. Karışımı 10 dakika üzerinde bekletin, ardından ılık, ıslak bir el beziyle silerek çıkartın.
Evinizdeki Spa’da deniz yosunu sargısı
Hepsinden kat kat iyi olan bir numaralı spa bakımı deniz yosunu sargısıdır. Kulağa çok egzotik geliyor ve buna rağmen, bu bakımın bir kopyasını kendi banyonuzun mahremiyetinde yapmak çok kolay.
Malzemeler:
-1 paket kurutulmuş deniz yosunu (sağlıklı gıda malzemeleri satan dükkAnlarda yaprak halinde satılır) veya 1 bardak kelp (esmer su yosunu) tozu
-7,5 litre
-1 adet plaj havlusu
-1 adet büyük plastik çöp torbası büyük bir dikdörtgen halinde kesilmiş
Uygulama
Deniz yosunu veya kelpi beş dakika kaynatın. Büyük bir kaseye boşaltın. Havluyu içine atın ve karışımı emmesine izin verin. Havluyu vücudunuzun etrafına sarın ve plastik torbayı da havlunun üzerine sarın. 15- 20 dakika bekleyin ve ardından durulayın.
Deniz kumu ile dirsek ve dizler için peeling ve ovalama
En yakındaki kumsala doğru bir yolculuk yapın ve bir kova kum alın. Kum, ölü hücrelerin temizlenmesinde oldukça etkili bir peeling malzemesidir. özelliklede dizler ve dirsekler gibi dirençli bölgeler üzerinde.
Malzemeler:
-2 çorba kaşığı deniz kum veya oyun kumu
-1 çorba kaşığı bitkisel yağı
-1 adet sünger
Uygulama
Dezenfekte etmek için süngeri, su ve çamaşır suyunda kaynatın. İki çorba kaşığı deniz kumunu alın ve bitkisel yağ ile karıştırın. veya sebze fırçasıyla masaj yapın. Dirseklere ve dizlere ellerinizle veya sebze fırçasıyla masaj yapın. Ilık suyla durulayın ve hafif dokunuşlarla kurutun.
Hacim verici şampuan
Bira, saça vücut ve hacim kazandırır ve durulandıktan sonra kokmaz.
Malzemeler:
-1 bardak gazı kaçmış bira
-1 çay kaşığı zeytinyağı
Uygulama
Bira ile yağı küçük bir kasede çatalla karıştırın. Karışımı saça dökün ve iki üç dakika masaj yapın. Durulayın ve her zamanki bakımınızı yapın.
Parafin mumu bakımı
En seçkin spalar, bu ayak yumuşatıcı parafin mumu bakımı için çok para alırlar. Eğer, parafin mumu bulmakta zorlanıyorsanız eski mumları da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
-4 çubuk parafin mumu
-1 şişe yoğun nemlendirici
Uygulama
Parafin mumunu mikrodalgada eritin. Korunma için ayakları ve bacakları önceden nemlendirin. Bir ayağı ılık parafine batırıp çıkarın ve bunu 3 kez tekrar etmeden önce ayağınızı çıkardığınız her seferinde biraz bekleterek parafinin kurumasına izin verin. Hava geçirmemesine yetecek kadar sıkı bir şekilde iki ayağı da naylonla sarın. Bu nemlendiricinin iyice nüfuz etmesine yardımcı olacaktır. 20 dakika bekletin. Sargıyı çıkarın ve mumu soyun. Kaba kumaştan yapılma bir el beziyle durulayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder